Membri FOR

slavujar

Clubul canarului slavujar

Canarul de cantec Slavujar este de origine balcanica, cu o capacitate foarte mare de memorare si cu calitati exceptionale de interpretare, avand o voce melodioasa, clara, cu o tonalitate medie, agrebiala. In urma cu 25 de ani, noi, Florea Sorin, Bujor Vasile, Florea Valention Selou, Florea Luana Monica Genevieve, Florea Angelo Genovese, Florica Neacsu si Traian Cristi Maciuca am crescut, educat si selectionat aceasta rasa de canari de cantec slavujar. In prezent, noi consideram ca am obtinut un lot omogen de produsi cu reale calitati de cantec, appreciate la nivel national si international. In cadrul clubului am organizat concursuri nationale si international, respectiv Grand Balkan, incepand cu anul 2011.
Clubul roman de fringilidae

Clubul roman de fringilidae

Familia fringilidelor (Fringillidae) este una dintre cele mai bogate familii de pasari cantatoare din lume, caracteristica comuna a acestora fiind ciocul in forma de con, inconjurat la baza de un burelet mai mult sau mai putin evident; partea superioara a ciocului depaseste pe cea inferioara si este indoita peste aceasta, formand un carlig slab. Insulele Azore, insulele Canare si Madeira sunt populate de o specie de fringilid de dimensiuni mici - canarul (Serinus canaria). In secolul al XV - lea canarul este adus in Europa de catre spanioli, dupa care s-a raspandit in toata lumea, supravietuind de sute de ani ca o pasare de colivie.
crescatorilor de canari de cantec roller

Clubul national al crescatorilor de canari de cantec roller din Romania

Avand experienta in organizarea expozitiilor incepand cu anul 1980 cand a fost organizata prima expozitie la Cluj Napoca sub egida asociatiei centrale EXOTICA, in anul 1991 ia fiinta CLUBUL NATIONAL AL CRESCATORILOR DE CANARI DE CANTEC ROLLER DIN ROMANIA la initiativa domnilor CHIDU ILIE, BOTTA RUDOLF VALENTINO, KACSO VENTEL, GROSS IOAN, DUCAR DANIEL si LUCA IOAN. Din 1991 toate concursurile s-au desfasurat la Cisnadioara, la Elimheim cu sponsorizarea Primariei Cisnadie sub conducerea d-lui Primar Johann Krech.
Clubul roman de canari malinois

Clubul roman al crescatorilor de canari malinois- waterslager

Pentru o cunoastere mai amanuntita si a vedea clar unele transformari in materie de cantec,pozitie,sau culoare,trebuie sa ne intoarcem la originile Canarului Waterslager. Trebuie sa reamintim ca numeroasele rase de canari au suferi in timp multe transformari,printre care se regaseste si Malinoisul,care la prima vedere nu are nimic in comun cu stramosul sau CANARUL SALBATIC.
aor

Asociatia Ornitologica Romana

IN SFARSIT .....cu ideea mai multor prieteni cu aceeasi pasiune pentru cresterea si protejarea pasarilor indigene si de colivie(exotice), s-a nascut proiectul infiintarii ASOCIATIEI ORNITOLOGICE ROMANE, care isi propune printre altele organizarea in viitorul apropiat de expozitii nationale si de ce nu internationale, cit si de a ajuta si consilia tinerii incepatori in aceasta pasiune. FARA a ne impune limite, plecand de jos si incercand sa ajungem cat mai sus, avem nevoie de ajutorul tuturor, atat experti in domeniu cat si incepatori sau pasionati de ornitologie. NOI AM CREZUT DE LA INCEPUT SI SPER SA CREDETI SI VOI!